VED HELVETES PORT: HELL’S GATE

Vi besluttet at vårt siste sprell her i Kenya skulle være en tur til ”Hell’s gate”. Jeg kjenner ikke til bakgrunnen for navnet, men utgangspunktet er en gigantisk kløft som vann fra Lake Naivasha utformet en eller annen gang for lenge siden.

et stykk babyelefant

Men før det hadde vi besøkt to interessante plasser i Nairobi: Sheldricks orphanage (barnehjem) for foreldreløse eller syke elefantunger, og giraffsenteret for den utrydningstruete nubiske giraffen, også kalt Rotchilds giraff. Som en avslutning reiste vi til det store nye kjøpesenteret nord i Nairobi: Two Rivers. Felles for alle tre var at det var stufullt av folk.

Mange folk beskuet epefantbabyene, derfor var det bare forestilling fra kl 11 til 1200am

Besøket hos elefantene var kanskje det mest interessante. Foreldreløse eller syke elefantunger blir brakt til dette senteret i Nairobi for å bli flasket opp der av voksne mennesker. Det var elefantunger mellom ett og 4 år vi møtte, og de så absolutt ut til å være i god form. Vi fikk forresten vite bakgrunnshistorien deres mens de ruslet omkring på et lite område under presentasjonen. Noen fikk lov til å klappe dem. Hensikten var at når de vokser opp, skal etter hvert kunne tilpasse seg livet i villmarka – ikke minst takket være de eldre elefantene som faktisk er med å hjelpe. Over 270 elefantunger er i dag blitt voksne ”ville” elefanter i parken Tsavo East”. Fantastisk!

Giraffsenteret presenterte en utrydningstruet art, den nubiske giraffen. Der kunne vi, hvis vi orket i trengselen, mate giraffene med små pellets. Noen av de unge klarte heldigvis å nå fram til giraffene, men det så ut som de fleste giraffene synes at det var litt for mange folk – og holdt seg borte.

 

 

 

Two Rivers Mall lå helt på den andre siden av Nairobi og var en lang kjøretur gjennom sentrum av byen, alltid travel også på en søndag. Det er ikke så mye å si om dette gigantiske kjøpesenteret (det største i Øst-Afrika) enn at det krydde av folk, det var ”Eid mubarak” og fri for de fleste. Det er første gangen i Kenya jeg har følt meg kald mens jeg spiste middag. Hjemme viste termometeret +18C.

 

Det er kjølig det!!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg