Finnmark – over og ut!

Demokratiet har talt: Finmark skal være en del av Troms fylke, ellers har de ikke noe i Norge å gjøre! Så la oss gjøre det russerne glemte å gjøre i 1945, gi dem til Russland. La russerne komme inn! De glemte jo det i 1945 da de hadde gjenerobret store deler av Øst-Finnmark. De lot regjeringen i London overta. Kanskje den største tabben Stalin gjorde under 2.Verdenskrig? 

Det ville ha vært litt av en gavepakke å gi: Finnmark til Russland! Fred mellom Russland og Norge i all evighet. Russerne ville få en stor utfordring –  finnmarkingene –  i desto lenger tid – kanskje i all evighet. Men russerne har svært god erfaring i å passivisere minoriteter. En gang lot de folk bl.a. i Baltikum få enveisbilletter til Sibir. Dit går det jo tog fortsatt – til og med på første klasse. 

 

For et sånt kranglevoren folk som finnmarkingene skal du lete lenge etter. Ikke vil de styres fra Østlandet og Oslo – i alle fall ikke fra Tromsø, for folk i Troms har i alle fall ikke peiling på samer og finnmarkinger og alt det som lever i den delen av Norge der folk er født kverulanter. 

 

Så hvorfor ikke heller Moskva eller Murmansk? Vei, avstanden er i alle fall lang nok, men midlene som blir tatt i bruk er vel noen andre enn de er vant til fra regjeringen i Oslo, som heller har bestemt seg for å neglisjere finnmarkingene – og i alle fall ikke høre på dem. Kanskje resultatet blir at Finnmark under Russland får et styrket politikorps, som kan brukes til det meste.. Finnmarkingene kan for første gang føle seg trygge for det er ingen som vil antaste dem – i alle fall ikke i fylla  – for den vil bli temmelig konstant under russisk styre. Vodka vil bli den nye nasjonaldrikken i Finnmark tør jeg spå. 

Kanskje de vil få en gammel drøm oppfylt – jernbane til Kirkenes via Nikkel og Murmansk. Direkte kontakt med Moskva og den store taigaen i Sibir. Gruvene i Kirkenes vil få nytt liv, atomkraftverkene vil bli bygd langt inn på Finnmarksvidda og næringslivet vil blomstre – for det er strøm nok. Store områder i Finnmark vil bli skogløse – takket være rovdriften på ressursene, slik som ved Nikkeli i dag. Kanskje den gamle pomorhandelen vil gjenoppstå. Hvem ellers skal finnmarkingene handle med?

 

Riktignok vil det meste gå i lommene til noen få russiske oligarker som vanligvis vil befinne seg langt unna så ugjestmilde områder. Russerne vi endelig få sin åpne helårshavn – Kirkenes. Tenk hva for liv og røre det vil skape i området. 

Så stå på – finnmarkinger – fortsett kampen mot demokratiet. Snart kommer jo Putin på besøk – hvis han blir invitert……..

 

_ Skrevet i sympati for finnmarkingenes kamp for egen identitet og fylke –