Fountain View Estate, Kitengela

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det er navnet på stedet vi bor nede i New Valley i Kitengela. Det er et byggefelt der det skulle bygges 100 hus. Det består i dag av 70 hus som alle er bygd over samme lest. Steinblokkhus bygd som bungalower med tre soverom to bad og kjøkken / stue. Vi fikk ordnet slik at vi fikk større åpning mellom kjøkken og stue, ikke bare et lite hull som i de andre husene. Ellers har vi som det eneste huset fått installer solcellepaneler på taket både til varmtvann og til lys. Kenya Power leverer bare strøm til tv og kjøleskap. Med andre ord et praktisk og greit hus, med plass til de 7 menneskene som vi er nå. Bare naturlig bråk fra unger og en (snart) to år gammel gutt som er ganske fremmelig for sin alder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gjennom området går en hovedgate opp til porten. Det er en ganske bra opparbeidet vei, men standarden synker jo lenger ned i området du kommer. De to øverste boliggatene fikk broleggingsstein slik at overflaten ikke ble påvirket av været. Det var alle godt fornøyd med. Men så ble det slutt med det, så de andre boliggatene er preget av nokså sølete overflate i regnvær. Det ble hevdet at det ikke var mer penger igjen. (Vanligvis betyr det at noen har “spist” de pengene.) Det ble avsatt et område til lekeplass, men noen lekeapparater har ikke kommet opp. Ungene leker heller andre steder – i veien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så veldig farlig er ikke det, for det står skilt om 5kmt fartsgrense og “bod-boda” (motorsykkeltaxi) og andre tilfeldige kjøringer er ikke lov på området. Ungene er helst ute etter at de har kommet hjem fra skolen ca. Kl. 4pm. Akkurat nå er det skoleferie helt til første uke i mai. Vi trodde kanskje at Salmah hadde lyst til å besøke sin gamle skole her i Kitengela; St. Marks. Det blir derfor ikke aktuelt.

Det er forresten vanlig når ungene kommer opp i høyere klasser at de blir sendt på kostskole. Vi vurderte for noen år siden å sende Salmah til Kitengela International School, men siden hun da måtte opp kl. 6am, synes vi ikke det var noen god løsning. De hadde også kostskoleopplegg; det var i alle fall IKKE aktuelt, Salmah var da bare litt over 6 år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dessuten har vi fått hund. Den er heldigvis av den stille typen. Hundene her omkring er ikke det. Men den avslørte her om dagen sine dyriske talenter. Den startet å jakte på ei høne som kom inn på vår eiendom via et hull. Jeg så den løp etter den, men hørte deretter ingenting, men da jeg rundet hushjørnet, så jeg en haug med fjær. Men intet lik. Oppsynsmannen var bøs for hunder skal ikke jage høner som kommer inn på egen eiendom. Det dumme var at samme høne prøvde seg på det samme dagen etter. Den var gjenkjennelig på sine manglende fjær. Vel, den kom seg unna denne gangen også. Høner lærer visst aldri?

Mange har høner i hagen, også oppsynsmannen Geramba, det var derfor han var så oppskjørtet, men det var ikke hans høne. Noen driver også og dyrker litt grønnsaker i bakhagen. Vi hadde noen papayatrær som dessverre døde da de var blitt store og gav frukt. Vi har i stedet en liten “fabrikk” for vannrensing i bakhagen. Vi leverer fortsatt vann til husholdningene her omkring.

Vann er et stort problem i Kitengela. Det finnes ingen offentlig vannforsyning. Hvert hus sitt borehull ser ut til å være politikken. Alle husene i Fountain view Estate får vann fra ett borehull. For ett år siden gikk pumpa i stykker, og folk var uten vann i nesten to måneder. Det ble krise. Mange skaffet seg ekstra tank som de fylte opp med dyrekjøpt vann skaffet av små blå tankbiler med påskriften “Clear water” eller “Maji safi”! Nå har pumpa blitt reparert og alt er tilbake ved det normale. Men det blir rapportert at de første borehullene har begynt å gå tørre her i Kitengela.

Veier er også en mangelvare. Har jo tidligere skrevet at veiene er der bilene kjører. I vår del av The new valley har noen faktisk begynt å lage bedre veier for å forhindre at veiene går i oppløsning ved første regnfall. Vi har fått en slik ny vei, men den har en ulempe; den krysser et elvefar. Foreløpig er det ikke blitt gjort noe med det, men noen har kjørt stein, grus og noen store sementrør ned dit, så kanskje vil det skje noe?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA gatemiljø i Kitengela
Vi tok en dag en tur på den gamle veien til Namanga, og der var forholdene mye verre. Glad jeg ikke bor der.

Det er regntid, og i natt kom det litt regn, men det er ingenting mot det som virkelig trengs…..

1 kommentar
  1. Haha, modigste høne jeg har hørt om på lenge! Den artigste hønen, var da jeg så på NRK i fjor sommer. Et eldresenter hadde en høne på avlastning (!), og en av pensjonistene ble spurt om hva han syntes om det. “Beste høna jeg har truffet!” var svaret…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg