Thika og der omkring

SONY DSC   En original bodaboda – sykkeldrosje – med dyrebar last møtte oss like utenfor Thika. I dag er de fleste bodaboda motoriserte; motorsykler av typen Skygo eller andre kinesiskproduserte merker. Litt skummelt synes nå jeg, men denne så svært så trygg ut. Håper hun satt godt og nøt turen.

Ellers vet jeg ikke så mye om Thika annet enn at byen ligger pendleravstand til Nairobi og at Thika supa highway ender her – på vei mot høylandet – kikuyuenes hjemland. På denne veien kan du ta ut alt det bilen kan gå, hvis du vil, men du må være obs, for plutselig er det 50km/t og humper for at fotgjengerne kan passere over motorveien. Og humper i Kenya er noe annet enn humper i Norge.

SONY DSC   Når du kommer fra nord mot Thika, ser du snart enorme åkre med ananas. Det er selskapet DelMonte som produserer her. Lurer på om det er det samme Del Monte som vi kjøpte i min barndom hermetisk ananas med deilig ananassaft? Et hyggelig barndomsminne!

SONY DSC   Selve byen Thika er vel ingen spesielt spennende by, men de har mange fine beplantede rundkjøringer.

SONY DSC  Av og til når vi passerte Thika, stoppet vi ved “Blue Posts Hotel” for et lett måltid og for å nyte parken og den lille fossen. En gang var vi inne i den lille zoologiske hagen med krokodiller, varaner, afrikansk pinnsvin etc.

SONY DSC   Vi valgte ikke å kjøre Thika supahighway hjemover. Det ville bety køkjøring gjennom Nairobi, noe som ikke var særlig  forlokkende. Så derfor kjørte vi fra 14 falls via Tala og Mitaboni til Athi River. Veiene var ikke førsteklasses, men mange hyggelige opplevelser underveis! Blant annet var det stor produksjon av kaffe i området. Underveis oppsto det en liten trafikkforstyrrelse som ikke er så veldig vanlig:

SONY DSC Et par yre okser fant ut at de skulle slåss midt i veien. Det fant de ut at de skulle gjøre både vel og lenge. Ingen gadd prøve å stoppe dem. Til slutt gadd de ikke mer selv og tuslet videre langs siden av veien. Da først var det mulig å komme forbi kampanene….

I nærheten av Tala passere vi et hellig sted for katolikkene i Kenya:
SONY DSC SONY DSC (fotoene er tatt ved to forskjellige besøk)

Jeg vet ikke så mye om dette stedet, men utgangspunktet er noen steinformasjoner som ser ut til å være en skulptur av en kvinne og en mann. I katolikkenes verden ble dette til Maria og Jesus etter at han var tatt ned fra korset. I dag er det malt opp etter alle kunstens regler. Så ble det bygd et kapell ved siden av.

På veien videre valgte vi å kjøre veien over Mua Hills. For det første slapp vi å kjøre om Machakos. For det andre har denne veien så mange utkikkspunkter både mot Machakos og Nairobi at bare det gjorde valget naturlig. Fruktbart var det også.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Mua Hills
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Utsyn mot Machakos
Like utenfor Machakos – rett før du starter på bakkene oppover mot Mua Hills, er det en plass hvor vannet renner oppover. Underlig fenomen – kanskje et opptisk bedrag, men veldig spesielt. Da vi stanset, og de lokale så det var en muzungo i bilen, var de lokale svært så ivrige til å vise fenomenet. Det er mye du kan oppleve når du reiser rundt – litt sånn på måfå….

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg