Gøy med kor eller Snehvit og de 150 dvergene.

 

Alle kjenner eventyret om Snehvit og de 7 dvergene. Disney har gjort eventyret berømt gjennom sin tegnefilm fra 60 år tilbake. Det er den misunnelige stemora, heksen, som vil drepe den vakre og gode Snehvit fordi hun er vakrest i landet her. Teatergruppa “Fotspor” knyttet til Bymisjonen her i Kristiansand, laget en modernisert utgave av eventyret der de syv dvergene ikke bare var på facebook, men også brukte sosiale media i kampen for kjærlighet og rettferdighet. De samarbeidet med Kilden og Sølvstrupene, eldrekoret med bortimot 150 medlemmer, for å lage en forestilling med ikke minst humor og et glimt i øyet. De valgte å omarbeide tekstene til noen av ABBAs hits så de kunne passe inn i sammenheng med eventyret.

foto NRK

Slik ble “Gimme, gimme, gimme” til “Gi meg, gi meg, gi meg et hjerte før midnatt”; “Chiquitita” til “Vakre Snehvit du er så trett” og “Money, money, money” ble til “Hun vil være vakrest, aller vakrest mer enn det går an”. I teksten til “Dancing queen” står det om helten som reddet Snehvit: “Snehvit er tilbake – reddet av en helt, han jobbet manuelt”.

Helten i stykket er Kristen Gislefoss! – værmannen (unnskyld metrologen). Hvorfor: Han kunne omgå dronningens pressesensur og dessuten kunne han hjertelivredning! Eplebiten ble spyttet ut. Ingen vakker prins i dette stykket, bare en fest der Kristen Gislefoss var hedersgjest. Med andre ord masse humor knyttet til både vårt samfunns materialisme osv osv. At Snehvit helt på slutten spør trollspeilet om hvem som er vakrest, skulle kanskje tyde på at historien gjentar seg. Snehvit i dag er ikke slik hun en gang var….

Disneys Snehvit

ABBAs musikk egnet seg ypperlig etter min mening – og ble godt ivaretatt av en profesjonell gruppe musikere – en klaverkvintett fra KSO. Ganske raffinert etter min smak.  Sølvstrupene sang av full hals. Hvordan det lød får andre fortelle om for jeg var en av de 150 som sang. Og det var gøy……

2 kommentarer
  1. Fyldig omtale, moro å lese. Men slutten er feil! Snehvit spør ikke om hvem som er vakrest, hun sier:”Hvem er mektigst i landet her?” Det gir helt andre assosiasjoner. Jeg forstår at lyden ikke nådde frem til alle sølvstruper, det var lett å tenke at spørsmålet var det samme som dronningens.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg