ET SPENNENDE VALG


Hva skal jeg stemme? Nå har jeg testet med selv i tre valgomater og fått tre ulike resultater. Så jeg er fortsatt i tvil. En fortalte meg at jeg bør stemme Rødt, en annen sa SV og en tredje sa Miljøpartiet de grønne. Hva som blir det endelige resultatet får du ikke vite den 14. Januar. Men stemmeseddelen vil ligge i valgurnen. Hemmelig valg må vite, men valg er viktig. Stemme har jeg gjort siden 1964 og det vil jeg fortsette med.

Har besøkt land der demokratiet ikke fungerer. De avgitte stemmene blir trikset og mikset med. Resultatet blir derfor ofte et bestillingsverk fra makthaverne. Til slutt konkluderer de med at valg er ikke nødvendig, de blir jo valgt uansett. Politikerne blir griske og glupske og egosentriske og “spiser” så godt de kan av inntektene som skulle vært fordelt på hele befolkningen. Kan forstå at folk er oppgitt og fortørnet, men de kan lite gjøre fordi systemet motarbeider folket.

Slik er det heldigvis ikke i Norge.

Derfor er valg viktig. Da velger vi de politikerne vil ha inn i kommunestyrer og fylkesting. Det er ikke bestandig du får din politker inn i kommunestyre, men det må vi bare akseptere fordi slik fungerer demokratiet. Likevel mener jeg at det demokratiske system kan forbedres og gjøres enda mer demokratisk. Det er immidlertid en prosess som må ta tid. Det var vel Churchill som i sin tid definerte demokratiet som det minst ubrukbare måten å styre et land på.

Skal ikke uttale meg om politikerne i landet vårt og deres gjøren og laden. De gjør det som er forventet av dem. Det er på mange måter en utakknemmelig jobb. Jeg tror likevel at de fleste politikere gjør en god jobb. De er jo bare en av oss, og vi har også våre feil og mangler.

eksempel på politiker

Men det som sjokkerer meg mest er ett partis menneskesyn. Aldri opplevd maken til kynisme i flyktningedebatten. Kan ikke forstå  at noen vil stemme på dem selv om de hevder at de er partiet for “folk flest”. De er i alle fall ikke mitt parti.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg