NYHETER FRA “THE STANDARD” – FEBRUAR 2015

 

Leser aviser? 

    –  Kommisjon foreslår at lærerne skal få en lønnsøkning på 128%. Arbeidsministeren sier at den økningen må skje over 4 år. Finansdepartementet sier at det er det ikke penger til. Lærerne har lenge truet med å gå til streik hvis det ikke skjer noe med lønningene snart..

 

   –   Kirurger i Nakuru har fjernet verdens lengste blindtarm fra en 16 år gammel jente. Den er målt til 27cm og vil komme i Guinnes rekordbok. Hurra!

 

   –  Hjernen bak “kyllingskandalen” –  Chickengate – vil bli avhørt. To britiske ansatte i et firma i England har blitt dømt i britisk rett fordi de bestakk kenyanske tjenestemenn i Kenya. Nå vil kenyanske myndigheter avhøre hovedmannen bak bestikkelsene, Trevy Oyombra, Men også sjefen for og en tidligere sjef i IEBC (det kenyanske uavhengige valgkontor som har ansvar for å gjennomføre valgene i landet) har blitt avhørt i denne sammenhengen.

 

    – Studenter angrep og brant en politibil fordi en kvinnelig student ble myrdet på universitetsområdet. Studentene hevdet at sikkerheten på universitetsområdet ikke er god nok og klandrer politiet.

 

    – Kenyanere klandrer staten for at de fire tv-stasjonene ikke får sende lenger. En eldre mann fortalte president Kenyatta ansikt til ansikt at han likte situasjonen dårlig. Media sier at det å utestenge folk fra deres favoritt-tv-stasjoner er ikke mindre et angrep på mediafriheten og folks adgang til informasjon slik det er formulert i grunnloven.

 

    – Mediaeierne vil ha tilbake de analoge senderne og ber om 100 dager for å gå digitalt.

 

    – Makau Mutua (professor bosatt i USA) hevder at Den afrikanske unionen igjen har blitt et organ for velfødde og enspora afrikanske ledere siden de valgte 91-åringen Robert Mugabe til leder for organisasjonen.

 

    – Mataueierne (matatu er en minibuss med plass til 12 passasjerer) er blitt bedt om å senke takstene siden bensinprisene har gått ned fra 112Ksh pr. liter til 89Ksh pr. liter (ca 7kr.)

 

    – Høyesterett erklærer at 8 punkter i de nye sikkerhetslovene (vedtatt i desember 2014 under mye bråk og spetakkel i parlamentet) er brudd på grunnloven. En seier for ytringsfriheten hevder mange.


 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg