Tåregass mot barn!

Da jeg hentet meldinger fra avisen “the Standard” fra sist lørdag her i Kenya, er det en sak som har fått et dramatisk etterspill. Det var Langata Primary School som hadde fått røvet lekeplassen sin i løpet av juleferien. Noen hadde satt opp en stor mur for å hindre ungene å leke der. Meningen var å ha parkeringsplasser til et hotell. Avisen skrev at myndighetene hadde gitt “landgrabberne” frist til mandag med å fjerne muren. Det var den ikke. Ungene var i harnisk og begynte å rive muren.

Da var det onkel  politi ankom med hunder og tåregass og både slo og sparket etter ungene. Ingen forsto hva politiet hadde der å gjøre. Både i går og i dag har avisene vært fule av bilder fra skolen som forteller hvor brutale politiet var mot ungene. Noen har sammenliknet det med hva som skjedde i Sharpeville Sør-Afrika for nesten 40 år siden.

Reaksjonene har vært sterke både fra vanlige folk og politikere. Mange vil boykotte hotell Weston i Nairobi (ALDRI BO DER). Mange kritiserer skarpt hva politiet gjorde. Til og med president Kenyatta har vært ute og krevd at politiledelsen må straffes og hevdet at eiendomsmyndighetene ikke har gjort en god nok jobb. Det vil si at han kritiserte sin egen minister.

Skal si politiet i Nairobi lever opp til sitt rykte!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg