Naboer på savannen ? sekretærfuglen – en underlig skapning


Mange har lurt på – er dette virkelig en fugl. Den ser absolutt litt underlig ut. Lange bein, men ingen vadefugl. Det ser ut som de bruker tights. Lange fjær som stritter til mange kanter på hodet – og ikke minst den lange fjæra bak. Fjærene og den adstadige gangen har visstnok gitt den navnet “sekretærfugl”. Nebbet ligner på rovfuglnebb. Det er nettopp rovfugl den er. Kan den i det hele tatt fly?


Ja, det kan den, det har jeg sett. Ser ut som en vanlig fugl når den flyr, men de lange beina stikker ut bak halefjæra. Det er sjelden den flyr, den spankulerer helst stille og fredelig over savannen mens den hele tiden kikker ned på bakken etter mat – smådyr, frosk og slanger. Den skal være en usedvanlig effektiv slangedreper.

 

Det er føttene den bruker for å fange og drepe smådyr og slanger. Som regel prøver den å få grep på slangen med den ene foten mens den prøver å ramme hodet på slangen med den andre foten eller det skarpe nebbet. Som regel er slangen taperen.

Det latinske navnet er Sagitarius serpentarius – og fuglen har ingen slektninger i fugleverdenen. Underlig skapning – har til og med slanger som hovedrett på menyen…….


2 kommentarer
  1. Haha, praktfullt navn! Tenkte først at det hadde vært flott å ha en slik en på arbeidsrommet, inntil jeg så hva som var favorittmaten…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg