Rundt Mua hills


Livet har kommet i gang etter den store turen til Zanzibar. For meg ikke så mye egentlig. Brukte lang tid på å redigere bilder og skrive reisebrev, besøke butikker og isbar i Kitengela sammen med mine venner, noen turer til Athi River på jobb, som ikke er så rystende som før siden de har asfaltert veiene!, gåturer i området og på savannen, hvor det fortsatt er et dyreliv.

guvernørens mur og port med elektrisk gjerde.

Mua hills. Et innfall egentlig, vi kjørte der i fjor en gang, men jeg kommenterte at dette var et område jeg gjerne ville tilbake til; fordi vi siste gang hadde litt liten tid. Grunnen var både flott utsikt både mot Rift valley og mot byen Machakos, og at område var fruktbart og ikke så langt hjemmefra. Det ble en hyggelig tur for fire av oss.


Området vi bor i er nokså flatt. Vi kan se hjemmefra en del åser ikke så langt unna. Nærmest ligger Lukenya hill med profil som ligner på Khomeiny, fordums hersker i Iran. Bak den ligger Mua hills. For å komme dit kjørte vi Mombasa Highway i retning Machakos, men tok så av noen kilometer før vi kom til krysset til Machakos.


Det første vi oppdaget var at noen i ferd med å lage ny vei. Gravemaskiner og lastebiler grov og fjernet rødfarget jord i store mengder for at veien skulle bli stor og bred. Hvorfor skulle den det? Her var jo ingen trafikk. Litt lenger opp i lia så vi at lastebilene dumpet jorda på et jorde og like bak svingen var det bygget en mur med porter langs veien. Her bor guvernøren, fortalte Buda, og vi tenkte jo vårt. Deretter var veien som før, men det var likevel ingen ?rough road?.


Området er oppdyrket, og i de bratte bakkene hadde kambaene bygd flotte terrasser. Imponerende og arbeidskrevende byggverk. De dyrket masse forskjellig. Området var absolutt frodig, og til og med veikanten var noen steder ?frisert? slik at det så pent ut. Problemet er tilstrekkelig med vann. Så forresten få husdyr her oppe. Hadde noen tanker om hvis moderne jordbruk kom til dette området, hva ville skje da? Egentlig er vel ikke dette et område som passer for moderne jordbruk. Kanskje en vestlandsbonde kunne fått noe ut av det? Men det som gjør denne veien så spesiell er utsikten til begge sider; veien går på toppen av åsen og den ene spektakulære utsikten følger etter den andre. Det ble mange fotostopp.


En av grunnene til det var at her opp var det mange trær med dekorative røde blomster. Det gjorde landskapet ennå vakrere. Disse trærne er ganske vanlige i store deler av Øst-Afrika og kalles bl.a koralltrær eller flammetrær (erythrina). Litt lengre ned, var det blomstrende jakarandatrær, blå, i kontrast til det røde lengre oppe.


På veien ned på den andre siden så vi flere kvinner med tunge bører av trevirke på ryggen. Vi møtte skolebarn som vinket ivrig til oss.

 

På veien ned kom vi til en skarp sving. Der stoppet Buda bilen, satte bilen i fri og vi begynte å trille oppover! Noen unge menn demonstrerte med å helle ut vann at vannet begynte å renne oppover. Skeptisk som jeg er til slike ting, prøvde jeg å forklare det med at det var et optisk fenomen mer enn et fysisk. Mine venner er overbevist om at vannet rant oppover! Har noen en forklaring?

 

Vi passerte utkanten av byen Machakos. Buda ville vise oss den nye folkeparken som var anlagt utenfor byen. Utenfor byen må forklares, for politikerne i Machakos vil bygge en ny på de flate områdene like utenfor dagens by, gjøre Machakos til en teknisk hovedstad i Kenya; ikke mange kilometerne fra der regjeringen planlegger å bygge Kenyas ?Silicon valley? (Konza city).


Vi kom til folkeparken, men den var stengt fra mandag til onsdag, så vi slapp ikke inn (det var onsdag), men gjennom gjerdet kunne vi se en vakkert anlagt park med frittgående kalkuner og egen politistasjon. Det var et populært område, om søndagene var det nesten overfylt med folk, men akkurat nå var det litt langt unna for folk flest som ikke har bil.

 

Det ble de siste inntrykkene fra dette området, bortsett fra noen giraffer som beitet langs den meget trafikkerte Mombasaveien.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg