Om å reise med buss på en lørdag

Har ingen bil for tiden, men har kjøpt månedskort for pensjonist. Det er lurt, trodde jeg, inntil jeg dro en tur til Lillesand en lørdag i juli for å besøke den gamle, vakre Sørlandsbyen og kanskje treffe gamle venner. Har nemlig bodd i Lillesand i 17 år og arbeidet der i 31 så jeg har mine forbindelser. Som sagt så gjort. Nettbuss har bare timesrute på lørdager, så jeg måtte passe godt på rutetabellen. Jeg skal ikke bruke for mye tid på selve oppholdet, det var absolutt hyggelig i det fine været; folk smilte om kapp med sola, men da jeg kom til bussholdeplassen for å vente på bussen, begynte jeg å forstå at noe var ikke som det burde. Vi var 8 mennesker som ventet. Bussen kom nemlig ikke, det vil si den skulle ha vært der kl. 1410, men da kl. passerte 1425 var det ennå ikke kommet noen buss. Da den endelig kom, var den mer enn full, og sjåføren sa vi måtte vente på neste buss – om en time. Ok, ingen vits i å krangle med sjåføren, var det ikke plass så var det ikke plass. Jeg merket at irritasjonen mot busselskapet steg; dårlig publikumshåndtering sa folk.

Vi gikk en tur før vi vendte tilbake til Borkedalen og bussholdeplassen. Heller ikke denne gangen var bussen i rute, så vi fryktet det verste, men selv om bussen var temmelig full, ble vi sluppen inn som stående passasjerer og hermetikkboksen begynte å bevege seg. Greit nok, vi gikk av på Dyreparken og sikret oss sitteplass på bussrute 01 – de går tross alt hvert kvarter – også på lørdager.

Det var igrunnen svaret fra Nettbuss som iriterte meg mest. De hadde ikke lov av politikerne! å sette opp flere busser selv om det var behov for det. De ville gjerne kjøre, men noen måtte betale for det, og det var ikke selskapet Nettbuss.

Jeg er vant til fra der jeg kommer fra at tilbudet fra kollektivselskapene er til å leve med nemlig en vanlig grunnrute. Mellom Arendal og Kristiansand bør det være avgang hver halvtime – også mellom Mandal og Kristiansand. Så kjære politikere, lag et mer fleksibelt system slik at folk uten bil kan komme seg hjem om du har vært på busstur – også i helgene, da som kjent bussene går så sjeldne som godværsdager i juni….

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg